Textrådgivning

Skriver du för en internationell målgrupp men är osäker på om dina texter håller måttet? Då finns våra skrivcoacher här för att hjälpa dig. Genom vår tjänst Textrådgivning får du skriftlig feedback från en van skribent med engelska som modersmål. Som tillval kan du dessutom boka in ett digitalt möte där ni går igenom synpunkterna tillsammans.


Vårt upplägg för ett utlåtande

  • Du väljer vilka engelska texter du vill få feedback på och skickar in dem till oss.
  • Vi går igenom materialet och väljer ut representativa avsnitt (totalt cirka 1 000 ord).
  • En skrivcoach med engelska som modersmål granskar texterna och återkommer med ett utlåtande på cirka 1–2 A4-sidor inom tio arbetsdagar.
  • Om du även önskar muntlig respons i form av ett videosamtal kan detta väljas till mot en extra kostnad.

”Att översätta appen var betydligt svårare än vi väntat oss. Vi försökte först med en frilansande översättare som inte hade engelska som modersmål. Men det gick inte alls. Det blev vår första läxa.”

Clara Zelleroth, medgrundare & legitimerad psykolog, Ally Couples

Detta ingår i utlåtandet

I sitt omdöme ger skrivcoachen en övergripande bild av vad som är bra – och vad som kan bli ännu bättre. Kommentarerna kan gälla såväl grammatik och ordval som tonalitet och kulturella nyanser. Dessutom får du tips, exempel och källor som hjälper dig vidare när du själv justerar och förbättrar texterna.

Önskar du inte bara ett utlåtande utan även hjälp med att omsätta skrivcoachens förslag i praktiken? Det erbjuder vi i vår mer omfattande tjänst Språksäkring. Läs mer om den och alla våra andra språktjänster i vår prislista.


Beställ vår textrådgivning enkelt online

Kom igång med vår textrådgivningstjänst idag! Du kan enkelt beställa tjänsten online genom att klicka dig vidare nedan. Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.