Texter med det stora extra

Stå ut i mängden genom språksäkrade texter med mänsklig touch. I en tid då allt fler använder AI och maskinöversättning för att producera text ser vi ett ökat behov av genomtänkt och nyanserad kommunikation med mottagaren i centrum. För oss räcker det inte att en text är grammatiskt korrekt – den ska också inge förtroende och utstråla autenticitet.


Vi bryr oss om helheten

Allt vi gör utgår från ett helhetsperspektiv. Därför ingår målgruppsanpassning och justering av tonalitet i alla våra tjänster, oavsett om vi skriver, granskar eller översätter. Texter som ska fungera på webben ger vi dessutom en extra översyn som omfattar både sökmotoroptimering och tillgänglighet.

Som team arbetar vi med tydliga deadlines och kan antingen komma in som extern partner eller projektledare för ett specifikt uppdrag. För återkommande och längre projekt kan vi erbjuda anpassade upplägg. En mer ingående presentation av våra olika skrivtjänster hittar du nedan.


”Att arbeta med Svengard har gjort det mycket lättare för oss att skapa meningsfullt content till våra informationskanaler.”

— Johan Kördel, Managing Partner, Sound Bioventures

Språksäkring & digital optimering

Vi finslipar din text och ser till att språket är korrekt och landar väl hos din målgrupp. I de fall texterna vi bearbetar ska användas på webben ger vi även förslag på hur sökmotoroptimering (SEO) och tillgänglighet kan förbättras.

Översättning & lokalisering

Vi översätter svenska texter till engelska och vice versa samt justerar för kulturella nyanser och tonalitet. Vid översättning till engelska ser vi till att texten konsekvent följer antingen brittisk eller amerikansk engelska.

Redaktionell text & intervjuer

Vi har gedigen erfarenhet av att skriva intresseväckande och sökmotoroptimerade artiklar, kundcase, pressmeddelanden och webbtexter inom många olika områden. Våra medarbetare är även vana att intervjua experter såväl som medarbetare för att skapa uppskattat content.

Hemsidor, sociala medier & copy

Vi skriver smidiga och träffsäkra texter till hemsidor, sociala medier, annonser och andra typer av marknadsföring. I vårt arbete med originaltexter tar vi alltid hänsyn till ditt företags kundresa och ser till att den förstärks genom läsupplevelsen.

Content-inventering & sökordsanalys

Vi hjälper dig att bli bättre på att använda det du redan har. Genom en content-inventering summerar vi befintligt material och ger förslag på hur det kan återanvändas. Tjänsten kan kompletteras med en sökordsanalys där vi hjälper dig att ta fram sökord som passar just din verksamhet.

Kommunikationskoncept

Vill du dramatisera ditt budskap? Tillsammans med visuella samarbetspartners hjälper vi dig att skapa en övergripande idé – ett kommunikationskoncept – som sammanfattar vad som ska kommuniceras och hur. Vi lägger stor vikt vid att skapa koncept som varar länge och som kan generera många idéer under åtminstone ett par år.


Lär känna oss

Vi har vår bas och ett kontor i Skåne, men samarbetar med medarbetare, partners och kunder över hela Sverige. Lär dig mer om oss genom att klicka dig vidare nedan.