Kunskap som underlättar kommunikationen

Förbättra dina och företagets internationella kommunikation genom att gå vår workshop i affärsengelska.

Vi reder ut vanliga misstag man gör på engelska i Sverige samt ger verktyg och tips på hur man kan tänka eller uttrycka sig istället. Kursen hålls på engelska och är uppdelad i tre sektioner: ord, grammatik och etikett.

Den täcker allt från vanlig felanvändning av engelska ord till engelska grammatikregler som är bra att ha koll på. Vi ger även handfasta råd i hur man till exempel kan navigera ”small talk”, bäst adresserar någon i ett email och hur man använder sig av titlar.

Vi kan skräddarsy innehåll efter behov och industri, och kan hålla i kursen på plats eller digitalt.

Vårt upplägg

  • En workshop om cirka 60-90 minuter
  • Att varje deltagare får ett exemplar av vår Swenglish Snafu handbok i e-format
  • Möjlighet för interaktion mellan deltagare och därmed passande som teambuilding-aktivitet

Undvik de vanligaste misstagen

Vi har samlat några av de vanligaste misstagen man gör på engelska i Sverige, i en digital handbok. Vi kallar dessa felsteg för ”Swenglish Snafus” då de oftast uppstår för att svenska är modersmålet. Guiden ger förklaring till varför de är vanliga och förslag på hur man bör uttrycka sig istället. Den finns att köpa i vår webshop!

Vad våra deltagare säger

”Svengard & Co. ledde oss på ett roligt och inspirerande sätt genom den engelskspråkiga djungeln. Med konkreta exempel kopplade till just vårt bolags vardag fick vi nyttiga insikter och tips på hur vi undviker de vanligaste fällorna och blir mer professionella. Och har ni inte köpt the Swenglish Snafu Handbook — gör det. Det kommer att bli många härliga skratt av igenkänning i hängmattan i sommar!”

Ulrika Ringdahl, Managing Director, Invest in Skåne